Velkommen til Skovstruphus byggeplanerne

under www.jetten.dk

Antal besøgende på siden:
web hosting
Opdateret d. 06.02.2009 (link til Gastech opdateret)

 

Vi har købt den gamle skole i Skovstrup (i Nordjylland - ikke på Fyn...), og skal nu i gang med den helt store ombygning/renovering af ruinen!
Billeder, planer og priser følger efterhånden som vi bliver klogere!

"nybyg-planer_01032007.pdf"

Vi er flyttet ind 26/10 2007, og kan d.d. bebo de fleste af rummene.

Kommentarer sendes her: "mail til webmaster".

 

 

...tilbage til start

hus
Se billederne fra "før skødet blev skrevet og gælden stod i vores navn"!
Overtagelsesdato 1/12-2006.

"org_plan.pdf"
Plantegning af det oprindelige hus - (med forbehold for målefejl osv.)

Hjemmearbejde

nedrivning
Nedrivning & oprydning skrider fremad!
Billeder efter mange trailer-ture til forbrændingen!

Udgravning og isolering

udgravning
Gulvene graves ud til 440 mm isolering og 12 cm beton...
Det hårde arbejde håndteres af KJP Kloakservice
Kim & Co har haft en anstrengende opgave både rent fysisk med at flytte adskillige tons jord, men også med at få verfet os af vejen, når vi bekymrede kommenterede alting.

Planer

"håndværker-opgaver_06032007.xls"
Arbejdsopgaver i regnearksformat!

"Endelig plantegning"
Så er den "endelige" beslutning taget - godt hjulpet af et hastigt skridende budget. Vi dropper det ekstra badeværelse i stueplanen, og håber i stedet at pengene rækker til engang at indrette overetagen!
De franske døre i biblioteket har altid været en drøm, som vi dog havde tænkt os at udskyde til senere, men eftersom de "smalle" eksisterende døre gør gulvudgravningsarbejdet besværligt, håber vi at udgiften til et par døre og større dørhul kan tjene sig hjem i færre grave-arbejdstimer.
Nu skrev jeg godt nok "endelige" planer, men der dukker nok et indbygget skab op i soveværelset...
Den helt endelige tegning er forsvundet - hvorhen vides ikke - og eftersom "licensen" til autocad også er "væk" så tegnede jeg en ny i hånden.
Den hjemmetegnede forsvandt så samtidig med at muren den hang på blev revet ned....

 

"foreløbig plan 1"
"Foreløbig plan 2"
Opbygningsplan 1 og ombygningsplan 2
De gamle planer der viser hvordan vi skøjter rundt i beslutningerne:

Tag


tag
Klik på billedet for at se flere...

Taget blev skiftet af H.E. Byg

Vi har været overordentlig tilfredse med deres arbejde fra start til slut!
Godt nok har vi endnu ikke oplevet en kæmpe tordenbyge der virkelig kunne sætte taget på prøve, men det ser pænt ud og er ikke konstateret utæt i de småbyger foråret har kunne byde på!

Vinduer

vinduer
Klik på billedet for at se flere...

Vi har valgt at renovere vinduerne, i stedet for at udskifte.
Æren for denne beslutning skal ikke mindst tilfalde Peter Larsen fra Energitjenesten, der var så venlig at give gode råd mht. opvarming & isolering, og i samme forbindelse også kunne fortælle om nymodens koblede rammer.
Det afgørende punkt var nok, da han trak et lille demo-raadvad vindue frem og sammenlignede sprossetykkelsen med en termorude! En stor tak til Peter!

Efter at være ledt på rette vej - til Raadvad vinduet (Bygningskultur Danmark) - fandt vi så vores tømrer, der står for udlusning af vore 100 år gamle vinduer.

Jeg fjerner den gamle kit samt vinduesglas og løs maling. Til slut grovpudses med sandpapir.
Henrik Skov - Tømreren i Mølballe, reparerer, kitter og sætter glas i igen (nogen gange et helt nyt glas, da det ikke altid lykkes at tage det originale glas ud i et helt stykke...), samt grunder med linolie. Engang til sommer, når temperaturen jævnligt nærmer sig de 20 grader, skal jeg i gang med linolie med farve i.
Vi kører selv til Århus og leverer vinduerne i små portioner. Så vi har haft fornøjelsen af at se Henriks hus fra 1887 som han er i gang med at totalrenovere til "original" stand. Det er sjovt at se et bindingsværkshus der står og skinner som var det bygget i går - og ganske overbevisende at det er lige netop her vores vinduer skal under behandling!
Henrik får også lov til at bygge vores terrassedøre og forsatsrammer.
I køkkenet og i bryggerset skal der dog optoglas på ruderne, så man kan åbne vinduerne for bordpladen!

VVS

Varmt anbefalet af en kollega, har vi har valgt Palle Thomsen VVS som "gas&vand"-mand.

Badeværelse

bad
Klik på billedet for at se flere...
"bad.xls"
Så er vi ved at have styr på badeværelset.
Der er også et par hjemmegjorte tegninger:

"bad.pdf"

Jeg kan allerede nu tilføje, at brusemuren skal være mindst 10 cm højere (210cm), så Søren kan komme i bad uden at slå hovedet mod stangen til bruseforhænget.

Efter tegningerne blev lavet, undersøgte jeg wc-markedet nærmere, og kan også konstatere at et "toiletsædeholdermonstrom" er 130 cm højt. Så det burde også rettes til på tegningen.

Køkken

køkken
De første køkkenbilleder er klar - klik på ovenstående billede for at se flere...

Efter lang tids skelen til Ikea køkkenet, der ser rigtigt godt ud i de glittede brochurer, fik vi set den ægte vare.
Desværre var lågen ikke så spændende tæt på, så vi droppede billig-køkken planerne, tog en tur til St. Ajstrup og blev prakket på et langt dyrere køkken.

"plantegning.pdf"
"perspektiv.pdf"
"perspektiv1.pdf"
"opstalt1.pdf"
"opstalt2.pdf"

Kloakker

kloak
Klik på billedet for at se flere...

I december 2006 tilkaldte vi Jan Dam for at få tjekket husets kloakker. Desværre (men ikke helt uventet), måtte vi konstatere at de gamle betonrør skulle skiftes.
Efter laaang tids venten - hvorunder der også uopfordret kom lovning på at arbejdet ville blive igangsat i uge 8... så uge 9... Så endte de med at grave løs i indkørslen ugen inden KJP Kloakservice skulle starte med at grave gulvene fri.
Og her havde vi ellers været så glade for en arbejdsopgave der var uafhængig af andre håndværkere...

Alting endte heldigvis godt, og når vi engang slipper af med vores byggevand/byggestrøm glæder vi os til at tage de nye kloakker i brug!
Ud over kloakkerne kommer Jan Dam også til at stå for badeværelset, udskiftning af skorsten i forbindelse med tagudskiftningen og en ny bærende væg inde i skolestuen.

Havedøre

havedøre
Klik på billedet for at se flere...


Det er dejligt at se papir-planerne blive til virkelighed. Nu er der isat 3 nye terrassedøre i vores lange hus, og det pynter meget!
Også selvom de endnu ikke er malet i matchende farver med vinduer og de gamle døre.

På forsiden af huset skiftede vi den gamle skoledørsindgang med en terrassedør, og på bagsiden er to vinduer udskiftet med døre. Det pynter meget at få brudt den 23 meter lange bygning med et par døre!

Varme

varmepumpe
Klik på billedet for at se flere...

Beslutningen om varmeløsning til skolen har været lang og drøj.
Vi købte huset med en drøm om en centralt placeret masseovn, suppleret med solvarme og ventilation der også kunne generere varmt vand.
Den idé blev skudt ned næsten inden blækket på skødet var tørt...
Så var vi omkring fastbrændselsfyr, stoker, mere ventilationsvarme, jordvarme... Vi valgte at satse på en i danske sammenhænge nyere jordvarmeløsning - en lodret boring.
Dette valg var begrundet i flere forhold: huset står på en kridtbakke, grunden er fyldt med træer (som vi ønsker at beholde) og temperaturen i en lodret jordvarmeløsning er mere stabil (grundvandstemperatur) hvilket giver en større nytteværdi af varmepumpen.
Aalborg kommune var desværre ikke helt enige i ovenstående tanker, men kunne på den anden side ikke præstere et regulært afslag. Så nu har vi et langt vævende brev hvor de henviser til tilfældige anonyme debatter på en hjemmeside, og til slut erklærer, at hvis "nogen" vælger at give os tilladelse til jordvarmen så stiller de sig tvivlende overfor hvorvidt det er en god idé!

Mens vi ventede på kommunen fortsatte arbejdet på huset, så nu har vi et fint hus der er forberedt på lav-temperatur varme, med varmeslanger i alle gulve og en enkelt radiator der er dimensioneret til lavtemperatur.
Så nu er vi endt med en billigere løsning (at installere) men langt dyrere i drift: en luft-vand varmepumpe fra CTC.

Indflytning

indflytning
Vi er flyttet ind... Her kan de sidste krampetrækninger inden indflytning ses. Og lidt bonusbilleder fra det efterfølgende knokleri.

Loft


Loftet er blevet isoleret i etageadskillelsen og Søren er igang med at isolere selve taget. Det bliver dejligt at få overstået, både for at kunne holde varmen, men også for at få tændt for ventilationen.

Have

Her kommer lidt havebilleder...