Koreaoplevelser 3. del

Hej Alle,

Hermed en lille opdatering af den seneste uges oplevelser i Korea!

Jeg kan jo lige så godt starte med det vigtige først - det alle venter på at få uddybet - ugens toilethistorie: I sidste uge havde de danske ping'er valgt at tage hertil for at feste lidt og drikke en hel del øl. Heldigvis var der interessesammenfald med de lokale bosser, og vi blev alle inviteret ud at spise og drikke. De seriøst arbejdende (alle, pingerne undtaget) tog hjem ved 12 tiden om aftenen, men pingerne var ikke sådan at stoppe og valgte at feste videre i hotelbaren. Stakkels Hugo blev nødsaget til at feste med dem, da han uheldigvis var etableret på samme hotel. (Vi andre er jo langt ude på landet hvor elevatoren og internettet ikke virker). Næste dag var Hugo lidt tavs, og hans bidrag til vores livlige samtale var beskeden. Heldigvis fandt han trods alt på at udrette noget fornuftigt - han afprøvede samtlige toiletfunktioner. Og således beriget med vigtig info kan jeg hermed berette om de resterende muligheder på avancerede koreanske toiletter. Ud over det lune toiletbræt (varmen kan naturligvis reguleres), så kan man selvfølgelig også aktivere en afvaskning i lunkent vand og efterfølgende varm luft til at tørre. Optændt af mod efter Hugos beretning, drønede jeg på toilettet, og fandt fluks "sprøjte varmt vand knappen". Og jeg vil lige advare om, at den stopper ikke lige af sig selv, og vandstrålen kan fint nå helt hen til toiletdøren... Eftersom jeg ikke var alene på toilettet valgte jeg blot diskret at tørre op, og vente med at lege med resten af menu-punkterne til senere.

I øvrigt var det lidt sjovt at opleve de kulturbestemte madvaner da vi var ude at spise. Vi europæere nød den del af maden der bestod af reelle kødstykker uden for meget fedt. Men det viste sig blot at være "fyldet" inden det de lokale betragtede som rigtigt guf kom på banen: flæsk/bacon - og vel at mærke af en art der stort set havde udryddet kødet og udelukkende bestod af fedt. Føj hvor var det ulækkert. Faktisk fik vi et glimrende kyllingebryst i kantinen forleden, som vi guffede i os med velbehag og udtryk som "ah! Endelig et regulært stykke kød". Alle koreanerne levnede deres kylling. De kan ikke lide det tørre bryst og de store stykker :-)

Vi har fodret vores egne koreanere med dansk slik. Man skal blot byde den første en lakrids, så kan man være sikker på at de farer rundt i hele virksomheden med slikposen, for at finde næste offer. Vingummi og chokofanter glider dog ned uden problemer, og uden de behøver at narre andre til en ubehagelig oplevelse. Til gengæld har vi så fået traditionelle koreanske kager (der smager fælt) og koreanske kiks (f.eks. med "jordnøddefyld" også ganske fælt).

Når en koreaner har overstået sin uddannelse og fået sit første job, er det tradition at den første månedsløn skal bruges på at købe rødt undertøj til forældrene! Det har vi fniset en del over. Og spurgt sidemanden der forundret svarede "yes, of course I bought "led" underwear for my parents" (de kan ikke sige "r" hvilket ikke gør tanken om rødt undertøj ringere :-). På trods af de saftige fantasier drejer det sig godt om om langærmet og uldent undertøj. Men historien er stadig god.

På turistfronten har vi været på toppen af et par af bjergspidserne i Bukhansan, den lokale nationalpark der ligger klods op af Seoul centrum. Turen var en del stejlere end forventet, og lige så overfyldt som metroen i myldretid. Jeg så både en nonne, gamle mænd og damer samt adskillige børn i 4-5 års alderen bestige højderne. Der skulle klatres tilsidst, og der sad jeg fast i en trafikprop og kunne hverken komme op eller ned i lang tid.

Håber det går godt i DK!?
mvh Jette